Formule 1

"In de Formule 1 is het altijd lastig om een tweede kans te krijgen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 februari 2019 05:06 • Print artikel

Daniil Kvyat werd in 2017 bruut aan de kant gezet door Red Bull. De Formule 1-coureur kreeg in dat jaar tegenslag op tegenslag. De Rus moest eerst het veld ruimen bij het F1-team van de energiedrankenfabrikant voor Max Verstappen en ging terug naar Toro Rosso. Daar werd Kvyat aan het einde van het seizoen aan de kant gezet, maar wonder boven wonder is hij in 2019 terug op de Formule 1-grid bij Scuderia Toro Rosso. Volgens zijn nieuwe manager Nicolas Todt is dit zijn laatste kans in de hoogste klasse van de autosport.

Daniil Kvyat

“In de Formule 1 is het altijd lastig om een tweede kans te krijgen”, zei de Fransman tegen Corriere dello Sport. Volgens de manager had de Rus het afgelopen jaar een periode van zelfreflectie. “Hij wil begrijpen wat er gebeurd was en hij deed fantastisch werk in de simulator van Ferrari. Zijn situatie deed me denken aan de terugkeer van Felipe Massa in 2004 bij Sauber. Twee jaar later zat hij bij Ferrari met Michael Schumacher.”

“Ik wil geen dromen opwekken, maar Daniil is een getalenteerde coureur en een goede atleet, bovendien vergeet hij de culturele ontwikkeling niet. Hij leest Tolstoy en Dostoevsky. Dit zijn erg intelligente en zelf analytische personen. Hij keert minder emotioneel en meer volwassen terug in de Formule 1. Het is duidelijk dat hij resultaten moet bereiken, maar hij begrijpt hoe belangrijk deze kans is en dat hij geen andere gaat krijgen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS