Formule 1

In de bres springen voor brokkenpiloot: "Penalty voor Grosjean een klap in zijn gezicht"

Uitgegeven door Johann Petermann • 15 mei 2018 06:51 • Print artikel

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat teambaas van Haas, Günther Steiner niet tevreden was met het besluit van de FIA om Romain Grosjean te bestraffen voor de crash bij de start van de Spaanse Grand Prix. “Het is alsof je iemand in zijn gezicht trapt die al op zijn knieën zit,” zei Steiner kort na het horen van de gridstraf. De 3 plaatsen grid penalty zal worden toegepast in de volgende race in Monaco en zal dubbel zo pijnlijk zijn omdat inhalen op het befaamde stratencircuit enorm moeilijk is.

Grosjean en Steiner

Slachtoffer van de crash, Hulkenberg had gezegd dat Grosjean ‘aan zichzelf moest werken’, maar Steiner denkt dat Grosjean niet veel anders had kunnen doen: “Als Romain stil was blijven staan had hij er wellicht vijf uitgeschakeld, dat weet je niet. Hij probeerde uit de weg te blijven is wat hij ons heeft uitgelegd. Hij probeerde uit het midden te blijven en raakte er zodoende helaas twee. Voor mij is het een start-incident. Het ziet er natuurlijk niet goed uit als je dwars en midden op de baan gas geeft maar het is een beslissing die je in een milliseconde moet nemen en hij besloot om door te gaan in plaats van stil te blijven staan."

"Ik heb medelijden met de twee coureurs voor wie de race voorbij was maar hij heeft ze niet opzettelijk geraakt of op ze ingestuurd. Op dit moment is Romain’s reputatie niet al te best en is hij misschien een gemakkelijk doelwit,” aldus de Oostenrijker die opvallend mild is over zijn coureur wiens reputatie zoals gezegd de nodige deukjes heeft opgelopen de laatste tijd.

In Azerbeidzjan reed de Fransman al de muur in achter de Safety Car en hij is momenteel de enige coureur buiten debutant Sirotkin die nog geen punt heeft gescoord dit seizoen. Grosjean staat zelfs al 9 Grands Prix droog, sinds Japan in 2017. Teamgenoot Magnussen heeft daarentegen al een P5, P6 en een P10 behaald dit seizoen en houdt eigenhandig het Amerikaanse team op de zesde plaats in het kampioenschap.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS