Formule 1

"Ik zou niet verbaasd zijn! Ferrari haalt liever Max Verstappen dan Lewis Hamilton"

Uitgegeven door Bart • 18 november 2019 08:01 • Print artikel

Aan het einde van komend F1-seizoen 2020 lopen de contracten af van onder meer Max Verstappen, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. De Britse zesvoudig wereldkampioen wordt in verband gebracht met een overstap naar de Scuderia, maar volgens Bernie Ecclestone gaat Ferrari eerder voor Max Verstappen. De oud-eigenaar van de F1 denkt bovendien dat Hamilton stopt als hij komend jaar de zeven wereldtitels van Michael Schumacher evenaart.

Max Verstappen


"Ik zou niet verbaasd zijn als hij stopt als Mercedes besluit het team te verkopen", zegt Ecclestone in The Daily Mail. "Er is een nieuwe top bij Mercedes en de nieuwe mensen zijn niet zo enthousiast over de Formule 1 als het vorige management. Als Lewis komend jaar zijn zevende wereldtitel haalt, waarom zou hij dan blijven. Als ik Lewis zou zijn, zou ik dan stoppen."

Ecclestone verwacht veel van Charles Leclerc. "Leclerc blijft bij Ferrari en Lewis daarheen zou gaan, zou ik mijn geld op Leclerc zetten. Hij is niet significant beter dan Lewis, maar is al gesetteld binnen het team. Ferrari is een vreemde plek om te werken en Lewis spreekt geen Italiaans. Daarom verwacht ik niet dat hij net zo sterk zal presteren als bij Mercedes."

"Als Ferrari de keuze krijgt tussen Lewis of Max Verstappen, denk ik dat ze voor Max kiezen. Om dezelfde reden als waarom ze voor Charles hebben gekozen. Sebastian Vettel en Lewis zijn nog maar een paar jaar actief in de sport. Charles en Max hebben nog jaren te gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS