Formule 1

“Ik stelde deze alliantie met Honda drie jaar geleden al voor aan Red Bull”

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 maart 2019 11:02 • Print artikel

Volgens Bernie Ecclestone hebben zowel Williams als McLaren een nieuw management nodig. Zij behoorden ooit tot de grootste teams in de Formule 1, maar hebben nu moeite om mee te komen in de competitie. Volgens de voormalige baas van de hoogste klasse van de autosport ligt dat aan de mensen die de leiding hebben. “Ze zijn niet langer in handen van super competitieve mensen als Ron Dennis en Frank Williams”, zegt Ecclestone tegen de Corriere della Sera. “Om sterker terug te komen, moeten ze een andere Ron en een andere Frank vinden.” Ook kijkt de voormalige eigenaar van de F1 uit naar de samenwerking tussen Red Bull en Honda.

Carlos Sainz McLaren


Op dit moment heeft Zak Brown de leiding bij McLaren en de dochter van Frank Williams, Claire bij het gelijknamige F1-team. Wat betreft de andere teams kijkt Ecclestone vooral uit naar de samenwerking tussen Red Bull en Honda. “Ik stelde deze alliantie drie jaar geleden al voor aan Red Bull”, vertelt de bejaarde Brit. “Honda is van nature super competitief.”

Wat betreft de sport in zijn algemeenheid, denkt de voormalig F1-directeur dat de sport zonder de FIA en Jean Todt kan overleven. “Jean deed goed werk door Liberty te overtuigen dat ze de FIA nodig hebben om dingen te veranderen”, legt Ecclestone uit. “Maar de F1 kan ook zonder hen bestaan. De teams en de organisatoren kunnen de regels zelf schrijven en racen onder een andere naam. Persoonlijk ben ik niet voor een democratie, we hebben dictators nodig die zeggen ‘hier zijn de regels’.”

Hij denkt dan ook niet dat Mercedes met Liberty gaat instemmen over de Concorde Agreement vanaf 2021. “Ik zou niet verrast zijn als zij geen officieel team meer hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS