Formule 1

"Ik rij bij hoge uitzondering met startnummer 33, het nummer van onze nationale F1-trots Max Verstappen"

Uitgegeven door Johan Vis • 20 oktober 2019 08:02 • Print artikel

Met de FIA Motorsport Games introduceert de mondiale autosportfederatie FIA een nieuw evenement op de autosportkalender. De eerste editie vindt van 1 tot en met 3 november aanstaande plaats op het Circuit Vallelunga nabij de Italiaanse hoofdstad Rome. Het Nederlandse team staat onder leiding van Tom Coronel, die ook aan de beide in het programma opgenomen TCR Cup races deelneemt met zijn vertrouwde Honda Civic Type R. In de Kart Cup verschijnen Nina Pothof en Bastiaan van Loenen namens Nederland aan de start, terwijl de Nederlandse inbreng voor de Digital Cup volgende week bepaald wordt tijdens de Rotterdam Games Week. Tom Coronel rijdt bij hoge uitzondering met startnummer 33 van nationale trots Max Verstappen.

Tom Coronel Honda Civic Type R FIA Motorsport afbeelding 1

“Als het aan mij ligt race ik ieder weekend”, begint Tom Coronel zijn verhaal. “Dus toen dit om de hoek kwam was ik direct geïnteresseerd. Het is voor het eerst dat dit plaatsvindt en ik zie het zelf als de Olympische Spelen van de autosport, een beetje zoals vroeger de Nations’ Cup in de Formule Opel. Er doen zo’n vijfendertig landenteams aan mee. En wij vertegenwoordigen daarbij de Nederlandse driekleur. Dat betekent ook dat mijn bekende Honda Civic van Boutsen Ginion Racing, waarmee normaal ik aan de TCR Europe Touring Car Series deelneem, een andere uitstraling krijgt. Zo zijn zowel wel het dak als de motorkap voorzien van de Nederlandse vlag. Daarnaast zijn er natuurlijk de nodige oranje kenmerken, want dat is onze landenkleur en ook de historische racekleur voor Nederlandse coureurs.

Tom Coronel Honda Civic Type R FIA Motorsport afbeelding 2

Verder heb ik voor dit evenement een speciale ‘Netherlands’-race-overall laten maken, ook met de nodige oranje accenten, en rijd ik bij hoge uitzondering met startnummer 33, van onze nationale F1-trots Max Verstappen. Dat zijn ook enkele van de voorwaarden om deel te mogen nemen. Verder moet de autosportfederatie van jouw land je inschrijven, dus dat heeft de KNAF inmiddels gedaan. Als Team Nederland zijn wij in drie van de in totaal zes categorieën actief. De onderdelen GT, Formule 4 en Drifting laten we dit keer aan ons voorbij gaan”, aldus de kersverse teamcaptain.

Tom Coronel Honda Civic Type R FIA Motorsport afbeelding 3

Het circuit waar gereden wordt is voor de coureur uit ’t Gooi niet onbekend. “In de tijd dat ik voor ROAL Motorsport van Roberto Ravaglia reed, waren wij daar vaak te vinden. Die kennis nemen ze je niet af. Verder rijden we met de Honda Civic Type R volgens de reglementen van het TCR. En daarmee waren we in de afgelopen races ook zeker zeer succesvol en dat geeft absoluut vertrouwen. Naast de FIA verzorgt Stéphane Ratel Organisation (SRO) het volledige programma, inclusief een grote openingsceremonie in Rome op 30 oktober. Ik heb er echt vertrouwen en kijk er naar uit”, besluit de Nederlandse coureur/ teamcaptain, die in zijn lange raceloopbaan al aan zoveel verschillende raceklassen deelnam. Net als zijn andere races van dit jaar zal ook de deelname aan deze FIA Motorsport Games in november in het raceprogramma van Tom Coronel op RTL 7 te zien zijn.

Tom Coronel Honda Civic Type R FIA Motorsport afbeelding 4

Voor de toerwagencompetitie in het kader van de FIA Motorsport Games, die wordt verreden met auto’s volgens het TCR-reglement, zijn 20 coureurs uit evenzovele landen aangemeld. Daarbij neemt Tom Coronel het op tegen een aantal rijders die hij ook al uit andere toerwagencompetities kent, zoals de Fransman John Filippi, de Belg Gilles Magnus, de Zweedse Jessica Bäckman en de Slowaak Matejo Homola, die dit seizoen ook allemaal in de TCR Europe uitkwamen, alsmede de Duitser Luca Engstler, tweevoudig winnaar van de kampioenstitel in de TCR Asia.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS