Formule 1

“Ik herinner me zijn eerste jaar bij Red Bull nog, ik vroeg hem wat zijn..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2019 07:21 • Print artikel

Mario Andretti denkt dat Sebastian Vettel de juiste man is voor Ferrari in de Formule 1. Wat betreft de komst van Charles Leclerc heeft de oud-coureur zijn twijfels daarover.

Leclerc Vettel Ferrari F1

“Hij is absoluut de juiste man voor Ferrari”, zei Andretti over Vettel tegenover Sky Italia. “Ik herinner me zijn eerste jaar bij Red Bull nog, ik vroeg hem wat zijn ambities voor de toekomst waren en hij antwoordde direct: 'Rijden voor Ferrari!' Hij is de juiste man voor de job. Ik denk dat het lastig om te zeggen of Hamilton of Vettel beter is, omdat ze in verschillende auto’s rijden, maar het zijn beide goede jongens.”

Wat betreft de nieuwe teamgenoot van de Duitser, Charles Leclerc, heeft de Amerikaan zo zijn twijfels of hij de juiste vervanger van Kimi Räikkönen is. “Het koppel Leclerc-Vettel lijkt goed, maar het alternatief was om met Kimi door te gaan, hij en Sebastian konden goed overweg met elkaar. We gaan het zien”, zei de voormalig coureur. “Leclerc lijkt erg goed te zijn, maar jong zijn betekent ook dat hij een goede toekomst voor zich heeft. Het was Marchionne's idee om hem te laten promoveren, maar ik weet niet of het het juiste moment is voor Leclerc. Met twee coureurs in één team moet er een nummer 1 en nummer 2 zijn, het hebben van twee nummer 1’s werkt nooit.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS