Formule 1

"Ik had de slechtste start ooit in de Formule 1"

Uitgegeven door Bart • 17 november 2020 11:54 • Print artikel

De start van Max Verstappen tijdens de Turkse Grand Prix hebben we allemaal gezien. De Red Bull-coureur stond te malen in zijn Red Bull-Honda en zag de ene na de andere coureur voorbij komen. Verderop op de grid had Lando Norris een vergelijkbaar probleem. De McLaren-coureur kwam niet weg en viel in anti-stall modus. De Brit viel terug naar de laatste plaats op de grid, maar profiteerde snel van de spin van Valtteri Bottas en Esteban Ocon. Vervolgens stoomde hij op naar de achtste plaats en reed bovendien de snelste raceronde.

Lando Norris


"Het eindigde goed, maar het begon niet goed", aldus Norris in een reactie aan Autosport.com. "Het contrast kon niet groter. Dit was de slechtste start van mijn hele carrière, misschien wel de slechtste start ooit in de Formule 1. Maar elke keer dat ik in vrije lucht zat, kwam de auto tot leven. Dan hadden we echt een goede snelheid te pakken. Het was vooral een kwestie van je geduld bewaren."

Norris keek terug op enkele fraaie inhaalacties. "Ik had wel wat geluk bij de inhaalacties op Daniel Ricciardo en George Russell. Het was erg moeilijk om in te halen en dan moet je soms risico nemen. Je kon maar één lijn rijden en als je daarvan afweek, was je de controle over de auto kwijt. Ik heb risico's genomen en het heeft goed uitgepakt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS