Formule 1

Ideetje van Jacques Villeneuve: "Cancel het F1 wereldkampioenschap en organiseer Grand Slam GP's"

Uitgegeven door Bart • 8 april 2020 06:05 • Print artikel

Nu de eerste acht races van de F1-kalender zijn afgelast of uitgesteld, is het de vraag hoe het seizoen eruit gaat zien. Diverse insiders en analisten hebben hun visie en zo ook Jacques Villeneuve. De Canadese wereldkampioen van 1997 denkt dat het schrappen van het 2020 kampioenschap de beste optie is. "Als de wereld straks weer normaal wordt, duurt het nog een tijdje voordat je een evenement kunt organiseren", zo reageert Villeneuve bij het Franse Canal Plus.

Jacques Villeneuve


De Formule 1 zelf hoopt nog aan 15 races te kunnen komen en zo een degelijk kampioenschap op te zetten. Volgens Villeneuve wordt er te veel gekeken naar de tv-contracten. "De eerste Grands Prix op de kalender kunnen waarschijnlijk pas in september plaats gaan vinden. Ik snap dat de organisatoren en de eigenaren zo veel mogelijk races willen houden om aan alle contractuele eisen te voldoen, maar dat zou een grote fout zijn. Het is jammer als je augustus volpropt en dan van september tot Kerst non stop bezig bent, alleen maar om een kampioenschap te houden."

"Het is slimmer om nu al te zeggen dat er dit jaar geen kampioenschap komt. De races die wel door kunnen gaan, worden dan unieke evenementen, net als de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans. Dan is een Grand Prix een soort Grand Slam in plaats van een onderdeel van een kampioenschap. Op die manier kunnen teams zich aan het einde van het jaar richten op 2021."

Heb je al een staatslot voor de volgende trekking? Nog maar 2 dagen!

Staatsloterij trekking 2020 staatslot april

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS