Formule 1

Horen Grid girls bij de racerij? "Er zijn veel mensen die houden van de Grid girls, anderen vinden het gedateerd"

Uitgegeven door Bart • 14 december 2017 18:52 • Print artikel

De nieuwe eigenaar van de Formule 1 Liberty Media twijfelt of grid girls nog wel bij de autosport passen. Eerder dit jaar werd al geëxperimenteerd door de taken over te dragen aan mannen en kinderen. Volgens sportief directeur Ross Brawn is de beslissing daarover niet eenvoudig. "Er zijn veel mensen die houden van de traditie met grid girls, maar er zijn ook mensen die het gedateerd vinden. We bespreken meerdere opties." Horen grid girls bij de racerij?

racebabes grid girls

Grid girls zijn een begrip in de racesport. Al jaren dragen de promotiedames de namen van de sponsoren, voorzien ze de coureurs van paraplu's voor de start van een race en begeleiden ze de winnaars naar het podium. Wellicht in de toekomst dus niet meer. "Het is geen persoonlijke beslissing", zegt Liberty-directeur Chase Corey. "Ik heb mijn mening, maar je hebt met veel verschillende factoren te maken. De mening van teams, sponsoren en fans."

Grid Girls Max Verstappen

Carey nam in januari met Liberty Media het leiderschap over van Bernie Ecclestone. "Ik had een lijst met mogelijke verbeterpunten, maar dit onderwerp stond niet hoog op die lijst. Is het iets van het verleden of moet het onderdeel uitmaken van de toekomst van de Formule 1? We willen iedereen bij de sport betrekken en het zou mooi zijn als we een vrouwelijke coureur in de F1 zouden hebben."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS