Formule 1

Hopen op een tweede kans voor Stoffel Vandoorne in de Formule 1: "Een excellente coureur"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2019 16:44 • Print artikel

Stoffel Vandoorne kende twee ongelukkige jaren bij McLaren. De Belg kon geen moment uit de schaduw van zijn teamgenoot Fernando Alonso stappen. Aan het einde van het seizoen moest de Formule 1-coureur uit Woking vertrekken en gaat dit seizoen voor HWA Racelab in de Formule E rijden.

Stoffel Vandoorne

“Als eerste zat hij in een slechte auto en dat helpt niet”, zei Nicolas Todt als hij kijkt naar de ontwikkelingen bij Vandoorne, tegenover Speed Week. “Maar onder aan de streep helpt niets, je moet het doen met het materiaal wat je aangeboden krijgt.”

Volgens de Fransman hielp het ook niet dat Alonso aan zijn zijde stond. “Hij had ook één van de beste coureurs ter wereld naast hem”, zei de zoon van de FIA-president. “Zelfs als je auto slecht is, moet je je teamgenoot verslaan. Tenminste, zo af en toe en als je de kwalificatiewedstrijd verliest met 21-0, dan ga je het zeker niet overleven in de Formule 1. Dan gaan de dingen fout, maar ik ben er van overtuigd dat hij een excellente coureur is en ik hoop dat hij een tweede kans krijgt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS