Formule 1

Honda zeer te spreken over Max Verstappen: "Zijn feedback is simpel en duidelijk"

Uitgegeven door Bart • 9 juni 2019 06:06 • Print artikel

Het team van Mercedes is veruit het sterkst van start gegaan in 2019, maar in hun kielzog maken Red Bull en de nieuwe motorpartner Honda stappen. Max Verstappen had voorafgaand aan het seizoen al voorspeld dat ze niet direct vanaf de start van het seizoen voor overwinningen kunnen strijden, maar in de eerste zes races was er veel positiviteit rondom Verstappen, Red Bull en Honda. De Nederlander haalt het maximale uit de mogelijkheden die hem geboden worden. In het AD maakt Honda's Toyoharu Tanabe de balans op. "Het is nog steeds wat vroeg voor een eerste tussenrapport, maar we hebben tot nu toe in zes races al heel redelijke resultaten geboekt."

Max Verstappen


De samenwerking tussen Red Bull en de Japanse motorleverancier verloopt voorspoedig. De communicatie tussen het team, de fabriek, de coureurs en Honda verloopt goed. Tanabe beaamt dat. "Voor nu zijn wij heel gelukkig met deze samenwerking. De communicatie met Max verloopt heel fijn. Alles in de communicatie met Max staat het in het teken van het verbeteren van de motor. Zijn feedback is heel simpel en precies, allemaal heel duidelijk."

Die feedback vanuit de coureur is essentieel voor Honda. "Dat maakt het voor ons véél eenvoudiger om aan een probleem te werken. Hij zegt alleen iets als hij dat nodig acht, maar dat is oké voor ons. Als hij het dan maar wél doet. Als hij maar de nodige vragen stelt, problemen aanstipt. En dat doet hij."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS