Formule 1

Honda wordt nog gemotiveerder van topteam Red Bull: "We stoppen alles wat we hebben in de ontwikkeling"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 juni 2018 10:42 • Print artikel

Moet Max Verstappen zich zorgen maken met de komst van de Honda-motoren? In de afgelopen jaren waren de motoren bij Honda niet betrouwbaar en misten ze de snelheid. De druk op de Japanners is dan ook groot om volgend jaar een goede motor neer te zetten. Honda-motorsport directeur Masashi Yamamoto is zich daar bewust van.

Max Verstappen


“Red Bull is een van de topteams”, zegt Yamamoto tegen het Engelse Autosport. “Ze wonnen verschillende kampioenschappen en dit jaar hebben ze al races gewonnen. Het is duidelijk dat ze een erg goed chassis hebben en dit betekent dat we betere kansen hebben om races te winnen. Dat geeft meer motivatie aan alle medewerkers van Honda, maar tegelijkertijd is het een enorme druk en verantwoordelijkheid voor ons. Alhoewel, Honda’s natuur is altijd om een erg hoog doel na te streven en ik denk dat dat is wat Honda, Honda maakt.”

“Als startpunt willen we niet onder het huidige niveau van Red Bull Racing zakken. Ons doel is om verder te gaan en beter te doen dan ze op het moment doen."

Volgens Yamamoto is de huidige deal fair voor zowel Toro Rosso als Red Bull. “We moeten leven naar hun hoge verwachtingen”, zegt de Japanner. “Maar ik kan het respect voor ons zien. We stoppen alles wat we hebben in de ontwikkeling voor volgend seizoen.”

Red Bull heeft wel een voordeel ten opzichte van de komst van Honda naar Toro Rosso. Er is meer tijd om het chassis voor te bereiden. “Ondanks dat we meer tijd dan vorig jaar hebben met de Toro Rosso-situatie, is het nog een relatief kort tijdschema ten opzichte van anderen”, zegt de Honda-directeur. “Dus we moeten een goede communicatie hebben om de ontwikkeling soepel samen te laten gaan.”

Een tweede team was al lang een wens voor Honda en ze hebben de infrastructuur daar ook op aangepast. “Er is zeker nog ruimte voor verbetering in de organisatie. Het is duidelijk dat we de fabrieken zo dicht mogelijk bij elkaar willen hebben. Ondanks dat er genoeg technologie is als videoconferenties, geloof ik dat face-to-face communicatie nog steeds erg belangrijk is." De fabrieken van zowel Red Bull als Honda staan in Milton Keynes.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS