Formule 1

Honda wil niet te hoog van toren blazen na podium Max Verstappen: "Ik denk dat er wat druk van de ketel is"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 maart 2019 05:12 • Print artikel

Het gezegde luidt: ‘Een zwaluw maakt nog geen zomer’ en zo staat Honda er ook in na de mooie prestatie van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Australië. De Nederlander gaf de motorenfabrikant haar eerste podium in de Formule 1, na haar terugkeer in het hybride tijdperk in deze klasse. F1-technisch directeur Toyoharu Tanaba van Honda blijft dan ook voorzichtig.

Honda Red Bull Max Verstappen

“Ik denk dat er wat druk van de ketel is”, vertelde Tanabe tegen het Engelse Autosport. “En het is ook een andere motivatie voor de ontwikkeling. Het is een goed resultaat. We hebben wat van de Barcelona test en we hebben wat van hier. We zien een duidelijk gat tussen de topteams. Het podium verandert daar niets aan.”

De Japanner wil dan ook niet te vroeg juichen na het resultaat in Australië met de vier goed presterende en betrouwbare motoren van Red Bull en Toro Rosso. “We moeten denken aan de prestatie van Ferrari in Barcelona, ze waren sterk”, zei de F1 technisch directeur van Honda. “Het is een combinatie van de karakteristieken van de auto, de coureur en de baan. Het is niet makkelijk te zeggen welke kant onze prestaties opgaan. We gaan naar een andere plek, misschien zitten we in een andere positie. Maar in zijn algemeenheid, het resultaat en de snelheid in de race, dat bemoedigd ons.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS