Formule 1

Honda wil Japanner naar F1 halen, mogelijke testkansen voor Naoki Yamamoto?

Uitgegeven door Stefan Kerk • 18 november 2018 20:05 • Print artikel

Als het aan motorleverancier Honda ligt, dan zien we binnenkort een Japanner in de Formule 1. Één van de namen die nu genoemd wordt is die van Naoki Yamamoto, die een succesvol seizoen kent.

null

Yamamoto won dit jaar, samen met Jenson Button, het Super GT-kampioenschap en legde eerder al beslag op de Super Formula. Met de twee titels heeft Yamamoto genoeg punten behaald om een superlicentie te krijgen, waarmee hij in de Formule 1 mag rijden.

Honda's motorsport directeur Masashi Yamamoto (geen familie van Naoki) heeft aangegeven dat de Japanner in 2019 mogelijk te zien is tijdens een aantal vrije trainingen. “Als Naoki de kans krijgt om in een Formule 1-auto te rijden, dan denk ik dat hij zichzelf enorm kan verbeteren. Het is niet alleen belangrijk om constant in een single-seater-wagen te rijden, ervaring opdoen in een F1-bolide is net zo belangrijk.”

De enige aankomende Japanse coureur die momenteel F1-ervaring heeft is Noboharu Matsushita. Yamamoto: “Sauber was erg tevreden met hem. Zijn feedback heeft het team enorm geholpen.” Yamamoto wil dat zijn naamgenoot een superlicentie gaat aanvragen, want hij wil meerdere mogelijkheden behouden om een Japanner in een F1-wagen te krijgen. Ook denkt hij dat er een kans is dat Naoki een fulltime-zitje in de Formule 1 krijgt: “Het is niet onmogelijk. Er zijn alleen een paar moeilijkheden. Één daarvan is zijn huidige leefsituatie, hij is net vader geworden. Een tweede probleem is zijn leeftijd, hij is al wat aan de oudere kant.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS