Formule 1

Honda wil diep in de buidel tasten voor Alonso om Ferrari-contract af te kopen

Uitgegeven door Mark Heus • 21 september 2014 18:05

Tot grote ergernis en diverse waarschuwingen van Fernando Alonso, blijven de verhalen de ronde doen over de toekomst van de Spanjaard. Pratend met diversen buitenlandse verslaggevers in de vooravond van de Grand Prix van Singapore, werd de Ferrari F1-rijder wederom geconfronteerd met de laatste speculaties over zijn eventuele vertrek bij het Italiaanse team. De lekkende informatie zou vanuit Maranello komen. “Als ik iets zeg, dan doe ik dat binnen een paar weken en iemand zal de uitkomst niet leuk vinden”, zei Alonso eerder al. Met nog twee weken voor de Japanse Grand Prix in Suzuka, komen de laatste geruchten uit de Japanse hoek van de paddock.



De Japanse motorleverancier Honda is eigenaar van Suzuka en eerst genoemde is al diverse malen gelinkt met Alonso en zouden diep in de buidel willen tasten om hem binnen te halen bij McLaren voor seizoen 2015. Speed Week bericht dat Japanse bronnen zeggen dat ze er alles voor over hebben om de oud-wereldkampioen te overtuigen om het Scuderia Ferrari F1 team te verlaten. Honda zou zijn contract af willen kopen om de overstap te kunnen realiseren.

Met de crisis op dit moment binnen Ferrari en het vertrek van grote namen als Domenicalli, Marmorini en Di Montezemolo in 2014, zullen ze Alonso ook nog niet eens willen verliezen. Volgens Mercedes-chef Niki Lauda zal Ferrari Alonso niet zomaar laten gaan: "Zonder Alonso is Ferrari helemaal nergens."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS