Formule 1

Honda werkt aan een nieuwe ontwikkelingsschema voor de F1-motoren van Red Bull, maar er is 1 nadeel

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 maart 2020 08:09 • Print artikel

Honda stond volledig achter het annuleren van de Grand Prix van Australië, ondanks dat Red Bull Racing wel wilde rijden. Met de combinatie Red Bull, Honda en Max Verstappen kan het misschien weleens dit seizoen lukken. Inmiddels is de motorenfabrikant in volle voorbereiding op de start van het seizoen, wanneer deze ook mag zijn.

Max Verstappen Formula One Honda

“Direct nadat we wisten dat Australië geannuleerd was, begonnen we een aangepast werkplan op te stellen met onze engineers in Japan, waarbij rekening gehouden werd met de mogelijke scenario’s voor de nabije toekomst”, aldus Toyoharu Tanabe tegen Racer. Het lastige voor Honda is dat het team zowel in Japan als Engeland opereert. Het gevolg is dat er verschillende regelgeving is over hoe om te gaan met het Coronavirus. Het is dan ook belangrijk om te weten waar ze staan."

“Aan de logistieke kant is het niet mogelijk om proactief te zijn in een situatie als deze, omdat niemand op dit moment weet wanneer het racen weer aanvangt”, aldus Tanabe. “Hoewel, we weten dat de eerste acht races van de kalender uitgesteld of geannuleerd zijn, dus dat kunnen we plannen.”


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS