Formule 1

Honda vier jaar later na weer een zege van Max Verstappen: "Alonso had je recht in je gezicht uitgelachen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 november 2019 16:03 • Print artikel

Op Interlagos behaalde Honda als motorenleverancier een 1-2. Max Verstappen mocht als racewinnaar de hoogste trede van het podium voor Red Bull beklimmen. Zijn voormalig teamgenoot Pierre Gasly pakte de tweede positie namens Toro Rosso en liet weer wat van zijn flair zien. Jolyon Palmer kijkt terug op het Formule 1-weekend en maakt de vergelijking met een aantal jaren geleden.

Honda Max Verstappen Pierre Gasly

“Voor Honda in het bijzonder was dit een moment wat zoveel genot veroorzaakt moet hebben”, aldus Palmer in zijn column voor de BBC. “Het was slechts vier jaar geleden dat McLaren-coureurs Fernando Alonso en Jenson Button publiekelijk Honda bespotte door ironisch op het podium in Interlagos te stappen na weer een slechte vertoning in de kwalificatie, tot groot amusement van de fans en het in verlegenheid brengen van Honda.”

“In werkelijkheid was Honda slecht in 2015. Ze kregen veel stokslagen, maar de onbetrouwbaarheid en de slechte prestaties waren voor iedereen duidelijk te zien. Vier jaar later zijn ze terug met twee coureurs op hetzelfde podium, alleen niet met spottende ironie, maar met gewoon pure uitzinnige emotie. Een complete ommekeer.”

“Honda werd gedurende de periode met Alonso en McLaren jaren met modder besmeurd, maar sinds ze vorig jaar zijn gaan samenwerken met Toro Rosso en nu met Red Bull in 2019, is hun prestatie enorm geweest.”

“Ik wed dat als je Alonso had verteld dat dit ging gebeuren, toen hij met de motorenfabrikant uit elkaar ging aan het einde van 2017, hij je in je gezicht had uitgelachen. Dus met de regels die in 2020 stabiel blijven, moet er een kans zijn dat Red Bull in de loop van het seizoen kan gaan uitdagen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS