Formule 1

Honda: "Op dit moment zijn we beter dan Renault"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 mei 2019 12:48 • Print artikel

Renault heeft het minste vermogen van alle F1-motoren. Dat is niet de mening van Mercedes of Ferrari, maar van Honda’s F1-directeur Masashi Yamamoto. “Met de hulp van Red Bull en Toro Rosso zijn we op dit moment in een betere vorm dan Renault”, aldus de Japanner tegen Speedweek. “Maar ik denk niet dat we ver op ze voorliggen.”

Max Verstappen


Toch wil Honda dit graag veranderen en daarvoor komt deze zomer een upgrade. “We hebben hard gewerkt om het vermogen te laten toenemen, terwijl we de betrouwbaarheid op een hoog niveau behouden”, aldus Yamamoto. “Dat vraagt veel ontwikkelingswerk, maar zonder dat is het lastig om bij te halen.”

Tegelijkertijd zegt de Honda-directeur dat ze voorzichtig zijn met het ontwikkelingsbudget, waarbij de ambitie om snel progressie te boeken niet uit het oog verloren wordt. “Voor Honda is altijd het doel om te winnen”, aldus de Japanner. “Tot nu toe hebben we ons gericht op het balanceren van de pk's en de betrouwbaarheid. We hebben zeker nog meer pk's nodig, dus moeten we hard blijven werken en ons verbeteren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS