Formule 1

Honda lijkt slag te hebben gewonnen van Renault om Red Bull Racing te voorzien van motor

Uitgegeven door Johann Petermann • 17 juni 2018 08:04 • Print artikel

De motorupgrade van Toro Rosso van Honda lijkt een daverend succes te zijn geweest. De upgrade kwam als gepland op tijd en schaafde iets van de rondetijden af voor Toro Rosso.

null

De mate van succes was goed te merken aan de kwalificatie in Canada. De Honda monteurs zagen een probleem in de derde vrije training en vervingen de motor van Pierre Gasly uit voorzorg voor de kwalificatie. Brendon Hartley reed wel rond met de nieuwe motor en was maar liefst zes tienden sneller dan zijn rappe collega. Het team denkt dat hoogstens anderhalf tiende te wijten was aan iets anders dan de motor.

In de race op zondag werkte Gasly zich goed omhoog en behaalde nog net geen punt op P11. Hoewel het team dus geen punten behaalde was het voor Honda een geslaagd weekend te noemen. De nieuwe motor is krachtig en lijkt betrouwbaar. De Japanners hebben dus een belangrijke slag geslagen in de strijd tussen hen en Renault om Red Bull Racing volgend jaar te voorzien. Op dit moment ziet het er rooskleuriger uit voor Honda dan voor Renault en de verwachting is dat Red Bull en Honda een twee jarige deal zullen sluiten nog vóór de Oostenrijkse Grand Prix.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS