Formule 1

Honda in stroomversnelling na zege Max Verstappen: "We zijn vastberaden om het momentum vast te houden"

Uitgegeven door Bart • 12 juli 2019 09:58 • Print artikel

De overwinning van Max Verstappen in Oostenrijk betekende voor motorleverancier Honda de eerste overwinning in 13 jaar. Groots gevierd werd het echter niet gevierd, de Japanners zijn op een missie en willen in Silverstone het momentum vasthouden. "Onze overwinning in Oostenrijk was een zeer positiever stap en een mijlpaal voor Honda F1", zegt technisch directeur van Honda Toyoharu Tanabe op de website van Honda Racing.

Max Verstappen


"Terug in de fabriek hadden we een klein feestje met onze families en collega's, maar daarna zijn we weer meteen aan het werk gegaan om klaar te zijn voor de volgende race in Silverstone. De Britse Grand Prix is een thuisrace voor veel teams en dat geldt ook voor Red Bull dat de fabriek in Milton Keynes heeft staan. Honda heeft daar de Europese fabriek en Toro Rosso heeft de windtunnel in Bicester staan."

"Dat houdt in dat er veel medewerkers en hun families bij deze race aanwezig kunnen zijn", vervolgt Tanabe. "Zij zullen ons aanmoedigen en het resultaat zien van hun harde werk."

"Silverstone is een klassiek circuit en is erg populair bij de coureurs, teams en fans. Het circuit heeft veel snelle bochten en dat is een uitdaging voor de auto en de coureurs. Maar er is ook een smaller, technisch gedeelte. We zullen zo goed als mogelijk voorbereid zijn en zijn vastberaden om het momentum uit Oostenrijk vast te houden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS