Formule 1

Honda houdt zich muisstil over onderhandelingen met Red Bull en komt nu elke race met updates

Uitgegeven door Johann Petermann • 21 april 2018 19:29 • Print artikel

Honda zwijgt over de potentiële samenwerking met Red Bull in 2019. Red Bull flirt dit seizoen openlijk met Honda om Renault te verlaten als motorleverancier. Ook omdat Toro Rosso veelbelovende vooruitgang heeft geboekt dit seizoen met Honda.

Toyoharu Tanabe

“Toro Rosso staat open voor nieuwe ideeën en luistert aandachtig naar ons,” vertelde Honda’s technische baas Toyoharu Tanabe aan het blad Auto Hebdo. "Wij luisteren ook net zo zorgvuldig naar hen. We werken goed samen om ons doel te bereiken.”

Op de vraag hoe de besprekingen met Red Bull verlopen, antwoordde de Japanner echter: “Ik concentreer me op het huidige seizoen en de technische samenwerking met Toro Rosso. Het topmanagement van Honda houdt zich bezig met de beslissingen over al de andere zaken."

Wat wel duidelijk is, is dat Toro Rosso graag als proefkonijn wil dienen voor de motorontwikkeling van Honda met alle risico’s van dien, aangezien dit jaar de regels zijn verscherpt wat betreft het aantal motoren (3) dat je gedurende het seizoen mag gebruiken.

“Andere teams werken met twee of drie belangrijke updates per seizoen,” zei teambaas van Toro Rosso Franz Tost aan Speedweek. “Wij hanteren een andere filosofie. We willen de auto elke keer sneller maken met zoveel mogelijke updates."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS