Formule 1

Honda hield geen rekening met overwinningen Max Verstappen: "Om te winnen terwijl je..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 oktober 2019 18:00 • Print artikel

Max Verstappen bezorgde de kersverse combinatie Red Bull-Honda dit jaar al twee overwinningen. Honda-directeur Toyoharu Tanabe verwachtte niet dat Honda al in de eerste helft van het seizoen met het Formule 1-team uit Milton Keynes voor zeges zou kunnen strijden. De Japanner hoopt voor het thuispubliek in Suzuka een sterke prestatie neer te zetten en dit richting volgend jaar verder uit te bouwen.

Max Verstappen


“Aan het begin van het jaar verwachtten wij niet dat we voor de zomerpauze twee races zouden winnen”, aldus Tanabe tegenover Auto Sport Web. “In het begin was er een groot gat met de andere twee teams. Om te winnen terwijl je het gat aan het dichten bent, is erg lastig, dan winnen als je al de snelste bent.”

Na de zomerpauze gaat het Red Bull en Honda wat minder makkelijk af, maar met de nieuwe motor moet het gat naar Ferrari en Mercedes verkleind zijn. “Ik denk dat de positie van Ferrari enorm veranderd is ten opzichte van de eerste helft van het seizoen”, aldus de Honda-baas. “In Italië hielden we er geen rekening mee dat ze zo sterk zouden zijn. Daarna waren ze bovendien in staat om dat niveau vast te houden. Ze hebben hun zwakheden getackeld en het gat gedicht op een circuit als Singapore.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS