Formule 1

Honda had een probleem ontdekt in de nieuwe motor van Pierre Gasly: "Het positieve is dat upgrades goed werkten"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 juni 2018 08:39 • Print artikel

De wisseling van de nieuwe motor naar de oude bij Pierre Gasly pakte niet lekker uit voor de Fransman en hij maakte een moeilijk kwalificatie mee op het Circuit Gilles Villeneuve. De Toro Rosso coureur strandde in Q1. Gasly moest een vroege aftocht blazen. Honda had een probleem ontdekt in de nieuwe motor voor het team die dit weekend voor het eerst gebruikt zou gaan worden. De Fransman miste Q2 op een tiende van een seconde en zal zondag starten vanaf P16.

Formule 1 2018 Toro Rosso


"We hadden een probleem met de motor in VT3", zei Gasly tegen Sky Sports na de kwalificatie. "We moesten terug naar de oude motor. Op een baan zoals in Canada waar topsnelheid belangrijk is, maakte het kwalificeren moeilijk. Het is altijd frustrerend om er uit te liggen met zo'n klein verschil. Het positieve is; Brendon deed het goed met de upgrades, dus ik kan niet wachten om het zo snel mogelijk terug in mijn auto te hebben."

Wil jij naar de Grand Prix van Duitsland? Pak dan die speciale korting van 20 Euro korting op de tickets voor de Formule 1 op Hockenheim! Profiteer dit weekend nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS