Formule 1

Honda gematigd optimistisch over de motor van Max Verstappen: "Toen ik de eerste beelden zag..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juli 2021 07:45 • Print artikel

Met de crash van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Engeland had Red Bull Racing een schadepost van zo'n 750.000 euro aan het chassis. Toch vermoedde Honda dat er minder schade aan de motor was dan vooraf verwacht. De motor is voor verder onderzoek naar Sakura gestuurd, voordat men besluit of deze verder ingezet gaat worden. Wat Honda betreft is het bidden dus mogelijk wat optimistischer. Als blijkt dat Verstappen in Hongarije al een nieuwe motor moet gaan gebruiken, gaat dat al de derde en laatste motor van het seizoen zijn. Mogelijk dat Verstappen dus een vierde motor moet gaan gebruiken en dan een grid penalty moet gaan nemen.

Max Verstappen Honda F1

“Toen ik de eerste beelden zag dat de auto werd opgetild, dacht ik dat er veel schade was”, aldus F1-technisch directeur Toyoharu Tanabe tegen het Britse Autosport. Wanneer gevraagd wordt wat een impact van 51G op de motor kan hebben, zegt de Japanner dat hij het niet weet. “Ik weet het eerlijk gezegd niet, omdat de schade afhankelijk is van de locatie”, aldus Tanabe. Het zorgt bij Red Bull in ieder geval voor kopzorgen met het budgetplafond wat vorig jaar is ingevoerd.

“Ik hoop dat de power unit is OK”, zei managing director Yamamoto tegen Autosport-Web in Japan. “We hebben nu een tweede motor in de auto en we hopen te racen met motor 1 of 2 in Hongarije, zo we mogen bidden dat de crash de motor niet heeft geschaad. Ik wil er niet aan denken dat het terminaal is door de crash in Silverstone."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS