Formule 1

Honda F1 vervangt eerste krachtbron van 2019: "Er viel ons een afwijking in de PU-data van de auto op"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 april 2019 10:40 • Print artikel

Honda heeft haar eerste motorwissel van het F1-seizoen 2019 gedaan. Na de eerste training is de Honda-krachtbron in de Toro Rosso van Daniil Kvyat vervangen. De Japanners hebben geen uitsluitsel gegeven over de componenten die vervangen zijn. De verwachting is echter dat de gehele set vervangen is.
“Gedurende VT1, viel ons een afwijking in de PU-data van de auto van Kvyat op”, reageert Honda op haar Twitter-account. “Met slechts een korte tijd om de kwestie te onderzoeken tussen VT1 en VT2, hebben we daarom besloten om de PU van zijn auto uit voorzorg te vervangen.”

Honda levert dit jaar de motoren aan zowel Toro Rosso als Red Bull. In Melbourne gaf Max Verstappen bij de openingsrace van het seizoen 2019 de Japanners hun eerste podium sinds de terugkeer. Toch is Honda zelf nog gematigd positief als ze vergeleken worden met Mercedes en Ferrari.
“Tot nu toe zijn we het seizoen gestart met een redelijke prestatie en een redelijk resultaat”, aldus F1-technisch directeur Toyohau Tanabe. “Maar, ‘redelijk’ betekent ‘nog niet fantastisch’. We zien nog duidelijk een gat tussen de koplopers en ons. Dus we moeten echt pushen om onze prestatie te verbeteren om de competitie met de anderen hier aan te gaan. We begrijpen dat het niet makkelijk is om onze prestatie direct te verbeteren, maar we blijven pushen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS