Formule 1

Honda F1-motor indrukwekkend: "Toro Rosso testkilometers dienen Honda F1-critici van repliek"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 maart 2018 08:20

MONTMELO - Hij voltooide meer ronden dan welke andere coureur dan ook tijdens de eerste pre-season-test in Barcelona. Toro Rosso-rijder Pierre Gasly denkt dan ook dat krachtbronproducent Honda zijn critici van repliek heeft gediend.

null


Toro Rosso beeindigde aan het eind van vorig seizoen zijn band met voormalige motorleverancier Renault om na de scheiding van de Japanse fabrikant met McLaren na drie moeilijke seizoenen een deal met Honda aan te gaan.

Er was bezorgdheid over de betrouwbaarheid van de Honda-motor in de aanloop naar de pre-season-test, maar Toro Rosso slaagde erin om in 4 dagen tijd zonder problemen 324 ronden te voltooien - meer dan enig ander team.

Gasly legde donderdag 147 ronden af achter het stuur van de STR13, waarmee hij voor wat betreft de meest productieve rijder boven Sebastian Vettel en Valtteri Bottas eindigde. Ook reed hij de meeste kilometers in één enkele dag van alle coureurs met Honda-motor sinds het merk in 2015 terugkeerde in de Formule 1.

"Het is echt bevredigend dat we zoveel ronden hebben gereden. Het is pas de tweede dag dat ik de auto test, de vierde dag voor het team en we leren nog veel dingen over de auto", zei Gasly.

"We moeten de juiste richting vinden om de prestaties in Melbourne te maximaliseren. Deze test was echt belangrijk voor het team en voor mezelf. Ik denk dat we veel hebben geleerd. We zullen de komende dagen voor de tweede test alles moeten doorlopen, maar het was een hee positieve dag. Ik denk dat we vandaag hebben laten zien dat de motor goed is."

"Toro Rosso werkt echt hard samen met Honda op het gebied van communicatie om het best mogelijke pakket te hebben. We hebben een gemeenschappelijk doel. We werken samen als een team, niet als twee verschillende teams. Ik denk dat het heel positief is."

"Er zijn nog een paar dingen die we moeten verbeteren, zoals elk team denk ik. Maar tot nu toe is het geweldig om met Honda samen te werken. Ze zijn echt hard aan het pushen. Dat is altijd leuk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS