Formule 1

Honda F1 houdt nog een slag om de arm: "Nog niet op niveau topteams en wat betreft betrouwbaarheid.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 december 2018 08:17 • Print artikel

Honda gaat vanaf dit komend seizoen Formule 1-motoren leveren aan Red Bull, waar Max Verstappen en Pierre Gasly de eer verdedigen. Daarmee zit de Japanse fabrikant na McLaren en Toro Rosso voor het eerst bij een topteam in de Formule 1. Waar Red Bull vooral louter positief is over de ontwikkelingen aan de motor, houden de Japanners nog een slag om de arm.

Honda motor Toro Rosso

“In de loop van het jaar hebben we onze PU voor wat betreft de prestaties en betrouwbaarheid verbeterd, dankzij de inspanningen van onze engineers en monteurs”, zegt Yamamoto in een interview dat door Honda zelf gepubliceerd is. “We moeten de belangrijke bijdragen onderkennen die gedaan zijn door de engineers die werken op andere gebieden die gelinkt zijn aan racen en andere Honda-producten.”

“Iedereen bij Scuderia Toro Rosso en beide coureurs speelden een grote rol in de ontwikkeling, niet alleen op technisch gebied, maar ook door hun open en positieve houding en vrolijke instelling. Dit was een enorme opsteker voor alle Honda-leden. We hebben een nauwe en eerlijke relatie gecreëerd en bovendien met respect voor elkaar. Dat leverde een paar sterke prestaties op, zoals Bahrein, Hongarije en onze kwalificatie in Suzuka. Hiervoor onze oprechte dank aan het hele team.”

Toch blijft Yamamoto voorzichtig als het gaat om de progressie om op gelijk niveau met haar rivalen te komen. “Het is duidelijk dat PU nog niet op hetzelfde niveau zit als de beste teams voor wat betreft de prestatie en dat er ook ruimte voor verbetering is als het aankomt op betrouwbaarheid”, zegt de Japanner. “Volgend jaar gaan we voor het eerst sinds we in 2015 terugkeerden naar de F1, motoren leveren aan twee teams. We moeten het beter doen. Met datgene in gedachten, werkt iedereen die betrokken is bij het project onvermoeibaar om in een goede vorm te zijn tijdens de Pre-seasontest in februari. Terwijl wij ons voorbereiden op ons tweede jaar met Toro Rosso en ons eerste jaar met Red Bull Racing, is ons doel om door te gaan met het maken van progressie om verder omhoog te komen in de pikorde.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS