Formule 1

Honda F1-baas hoopvol over Japanse talenten: ‘Het halen van F1 zou geweldig zijn voor Japan’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 6 oktober 2018 20:05 • Print artikel

Het is alweer een tijdje geleden dat een Japanse coureur in de Formule 1 heeft gereden. Kamui Kobayashi was de laatste Japanner en hij moest 6 jaar geleden Sauber verlaten. Japanners hebben in het verleden bescheiden succes geboekt in de Formule 1, maar het lijkt momenteel een beetje stil te zijn. Er staan wel 2 talenten klaar en Masashi Yamamoto heeft veel vertrouwen in de twee.

Makino na zijn overwinning in Monza

Japanners doen het goed in andere autosportklasses, maar in de single seaters lijkt de talentenpoel nog wat dunnetjes. Tadasuke Makino en Nirei Fukuzumi rijden momenteel in de Formule 2 en Makino pakte zelfs op Monza een sensationele overwinning. Toch lijken de twee nog redelijk ver verwijderd van een F1-zitje.

Toch is Masashi Yamamoto, directeur van Honda, positief over de ontwikkeling van de twee talenten: “Het zijn beiden goede rijders en Makino heeft al een race gewonnen. Ze zitten alleen in een tijd met veel regelwijzigingen en daar moeten ze nog aan wennen.” Yamamoto verklaart verder dat een coureur in de Formule 1 erg belangrijk is voor Japan: “Een coureur in de F1 zou natuurlijk geweldig zijn voor het publiek en de toekomst van de autosport hier.”

Eerder deze week lieten al meerdere coureurs zich uit over de sfeer in Japan en de passie van de fans, die volgens de coureurs ongeëvenaard is. Het zal nog even duren voor Makino en Fukuzimi in aanmerking zouden kunnen komen voor een zitje, maar met de banden van Honda zou het goed kunnen dat één van deze talenten het zo ver gaat schoppen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS