Formule 1

Honda blijft kritisch na derde plaats Max Verstappen: "Motivatie voor onze ontwikkeling, want we hebben nog altijd..."

Uitgegeven door Bart • 19 maart 2019 05:18 • Print artikel

Voor Honda kwam de podiumplaats van Max Verstappen als een welkome start van de samenwerking met Red Bull. Na de terugkeer in 2015 slaagden de Japanners er niet in bij de eerste drie te eindigen in de periodes met McLaren en Toro Rosso. De derde plaats van Verstappen zorgt dan ook voor een relaxte sfeer bij Honda, maar de Japanners hebben ook gezien dat er nog een behoorlijk gat met Mercedes en Ferrari te dichten is.

Max Verstappen


Volgens technisch directeur bij Honda Toyoharu Tanabe was de derde plaats belangrijk. "We zijn iets relaxter, de druk is iets afgenomen nu, maar het is ook een motivatie voor onze ontwikkeling", zegt Tanabe in gesprek met Autosport.com. "We hebben goede data van de tests in Barcelona en ook van de race in Melbourne. We zien nog altijd een gat met de topteams. Daar verandert deze podiumplaats niks aan."

Wat zeer gunstig voor Honda was dat er geen problemen met de motor waren. Alle vier de coureurs van Red Bull en Toro Rosso haalden de finish. Daniil Kvyat pakte het eerste puntje voor Toro Rosso door als tiende te eindigen.

Het verschil tussen Verstappen en beide Ferrari's was een halve minuut, maar daar wil Tanabe zich niet blind op staren. "We moeten kijken naar de prestaties van Ferrari in Barcelona. Daar waren ze erg sterk. Op dit circuit waren we sneller dan Ferrari, maar we weten niet wat er gebeurt als we weer naar Barcelona gaan. Hoe sterk is Ferrari dan? Het is nog niet makkelijk om te zeggen waar we staan. Op andere circuits strijden we misschien om een andere positie."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS