Formule 1

Honda biedt excuses aan voor problemen Max Verstappen: "Wij moeten perfect zijn"

Uitgegeven door Bart • 2 december 2019 20:13 • Print artikel

Honda baalt van het motorprobleem bij Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. De Red Bull-coureur voelde wat probleempjes, maar kon op dat moment wel rivaal Charles Leclerc inhalen. Het gat naar Lewis Hamilton bleek te groot, maar Verstappen sloot wel af op een fraaie tweede plaats. Toch was dat nog niet naar tevredenheid van de Japanse motorleverancier.

Max Verstappen


"We bieden onze excuses aan voor deze problemen", zegt Toyoharu Tanabe in gesprek met Autosport. "Het maakte gelukkig niet veel uit wat betreft de positie, maar we hadden voor Max het grote verschil kunnen maken. We hebben het tijdens de race proberen op te lossen, maar onze coureur moesten een compromis in het gebruik van het gaspedaal."

"We moeten perfect zijn en onze coureurs de best mogelijk motor leveren", aldus Tanabe die trots is op de betrouwbaarheid van de motoren dit seizoen. "We hebben in de races geen enkele uitval gehad dit seizoen. Dat is een mooie prestatie. Maar we hadden zondag wel problemen. De auto heeft niet voortijdig hoeven stoppen, maar we hebben wel ruimte tot verbetering."

"We hebben wel een aantal problemen in de trainingen gehad dit jaar. Dat moeten we voorkomen en zo clean mogelijk een weekend doorlopen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS