Formule 1

Hoeveel last krijgen de zeven in Engeland gevestigde Formule 1-teams bij een No-deal Brexit?

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 maart 2019 05:01 • Print artikel

Het Verenigd Koninkrijk zit midden in de perikelen van de Brexit. Prime Minister Therese May kreeg recent een nieuw voorstel met de Europese Unie om uit de samenwerking te stappen er in Engeland weer niet doorheen. Mercedes F1-manager Toto Wolff ziet het met lede ogen aan.

Toto Wolff

“Iedere avond kijk ik de House of Commons en ik ben er niet helemaal zeker van of het Monty Phyton is of dat het echt gebeurt”, vertelde Wolff over de Brexit. “Voor ons, we hebben 26 nationaliteiten in ons bedrijf en we leven van het ‘just in time’-principe om de goederen binnen te krijgen.”

De Oostenrijker maakt zich, net als Jonathan Neel van McLaren, dan ook zorgen om een eventuele ‘no-deal’ voor de motorsport. Zeven van de Formule 1-teams zijn in Engeland gevestigd.

Om te volgen wat er in hemelsnaam gebeurd in de Britse politie op het moment, is lastig voor ons allemaal”, reageert Christian Horner van Red Bull. “Het gaat business zoals gebruikelijk zijn, we moeten afwachten en het gaan zien en als de Brexit plaatsvindt. Wanneer het gebeurt, dan gaan we er dan mee om. Natuurlijk, je probeert en zet zo veel mogelijk ‘wat als’-scenario’s op om je operatie van je business veilig te stellen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS