Formule 1

Hoe vierde Max Verstappen zijn zege in Oostenrijk? "Ben hier om 50 a 60 races te winnen"

Uitgegeven door Jessica Ratering • 7 augustus 2018 17:10 • Print artikel

Max Verstappen heeft onthuld hoe hij zijn winst van de Oostenrijkse Grand Prix heeft gevierd. Niks geen wilde avond stappen. Max heeft op de zoon van zijn manager gepast. Tevens heeft Verstappen zijn ambitie uitgesproken om tenminste 50 Grands Prix te winnen.

Max Verstappen


Terugkijkend op de eerste helft van het seizoen was er slechts één overwinning en wel vier uitvalbeurten voor de Nederlander. De uitvalbeurten waren te wijten aan twee verschillende factoren. Ten eerste de hoge risico’s die Max neemt en nummer twee: de Renault-motor.

Aan ambitie is bij de jonge coureur geen gebrek. “Ik ben hier niet om vier races te winnen. Ik ben hier om er zo’n 50 a 60 te winnen. De overwinning is Oostenrijk is echt fantastisch. Vooral voor zoveel fans, met een Red Bull-auto op de Red Bull Ring.”

Verstappens ambitie leidde tot het volgende verstandige besluit: “We zaten in een triple-header, dus je kan dan niet lekker een feestje bouwen. Ik heb thuis opgepast om de zoon van mijn manager, weinig bijzonders.”

Volgend jaar gaat Red Bull in zee met Honda en neemt het team afscheid van Renault. “Als er nieuwe onderdelen zijn, dan gaan deze natuurlijk eerst naar het fabrieksteam. Dan is vervelend voor ons. Nu het zeker is dat wij de overstap maken naar Honda, zal dat zeker niet ons voordeel werken. Maar zo werken die dingen nou eenmaal.”

Verstappen blijft het vertrouwen in het team van Red Bull houden: “Wij zijn beter (dan Ferrari en Mercedes, red). Qua ontwikkeling van de auto zijn zij degene die zich verder moeten ontwikkelen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS