Formule 1

Hoe reageert men in Assen op de komst van de Dutch GP naar Zandvoort?: "Zal veel geld in gepompt moeten worden"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 mei 2019 05:04 • Print artikel

ASSEN - Berust maar niet tevreden zo was de stemming in Drenthe. Dinsdag werd op een persconferentie in Zandvoort het mooie nieuws bekend dat de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix in 2020 in de Noord-Hollandse badplaats wordt verreden. Assen wilde de Dutch GP ook binnenhalen maar zag Zandvoort laten.

Formule 1 2019 Max Verstappen


The Dutch Grand Prix Foundation die zich met man en macht hadden ingezet voor een eventuele komst naar Assen heffen fier het hoofd. "Het is uitgedraaid op een emotionele keuze", volgens voorzitter Jos Vaessen in een interview met Dagblad van het Noorden."Het is duidelijk dat het FOM voor traditie heeft gekozen, ondanks dat er enorm veel geld ingepompt zal moeten worden. Dat was hier allemaal niet nodig geweest."

Vaessen en de zijne waren er helemaal klaar voor zo vervolgde hij: "Het is ontzettend jammer voor Assen en voor het hele noorden, want dit was een geweldige impuls geweest. Alle voorwaarden waren geschapen tot en met de harde toezegging van de investeerder aan toe. Wij waren er klaar voor geweest. Het is niet anders."

En zoals het in Drenthe gaat geeft men de strijd niet zomaar op immers to finish first you first have to finish. Volgens dit motto gaat The Dutch Grand Prix Foundation dan ook door: "We zullen zien hoe het er in Zandvoort aan toe gaat volgend jaar mei met alle logistieke haken en ogen die er zijn. Mocht het volgend jaar toch tot grote problemen leiden, dan zien we in 2020 wel weer hoe het verder gaat met een Nederlandse Grand Prix."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS