Formule 1

Hoe kan Christian Horner de juiste balans met de line-up Verstappen en Gasly bij Red Bull behouden?: "Het gaat erom dat..."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 6 oktober 2018 06:39 • Print artikel

Red Bull kent volgend seizoen een erg jonge line-up. Max Verstappen en Pierre Gasly zijn pas 21 en 22 jaar oud, maar erg wordt al veel verwacht van beide coureurs. Christian Horner vindt het dus ook belangrijk om een omgeving voor beiden te creëeren, waarin de coureurs op hun best kunnen presteren.

Christan Horner met Max Verstappen

Tijdens de persconferentie op vrijdag werd gevraagd wat het team is huis heeft, zodat beide coureurs kunnen presteren. Horner vindt het belangrijk dat de coureurs vertrouwen kunnen opbouwen: “Het gaat erom dat je een omgeving creëert waarin ze vertrouwen kunnen opbouwen en zich gehoord voelen, maar ze weten ook hun aandeel in alles.”

Met dat aandeel doelt Horner op het presteren van beide talenten. “Ze rijden in een topteam en daar komen de nodige verwachtingen bij. Ze rijden niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de 800 mensen die achter de schermen hard voor ze werken.”

Horner hoopt vooral dat de balans tussen plezier en verwachtingen fatsoenlijk blijft: “Er staat veel op het spel dus presteren is erg belangrijk. We moeten alleen ondertussen niet vergeten om ook de balans tussen prestaties en plezier te onderhouden. Ze moeten met goede zin aan het werk zijn, terwijl ze ook hun verantwoordelijkenheden nakomen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS