Formule 1

Hoe is het om een tweevoudig wereldkampioen Formule 1 als Fernando Alonso aan je zijde te hebben?

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juni 2018 04:25 • Print artikel

Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima reden beiden in de Formule 1, maar behaalden pas echt succes in het FIA World Endurance Championship. In 2016 werd Buemi wereldkampioen in het endurance kampioenschap. Daarnaast mocht hij zich als kampioen kronen in de Formule E. Hoe is het nu om een tweevoudig wereldkampioen Formule 1 zoals Fernando Alonso aan je zijde te hebben?“Het was goed, het voelde erg natuurlijk”, zei Buemi tegen het Engelse Autosport toen hem gevraagd werd, hoe het is om de auto met Alonso te delen. ‘Het voelde niet als ‘ahhh, het is een nieuwe teamgenoot, we moeten elkaar beter leren kennen’, het was goed. Ik leer genoeg van het werken met hem en hij heeft een fantastische job gedaan. Alles lijkt tot nu toe goed.”

De komst van de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 in de WEC-paddock genereerde in Spa een behoorlijk aandacht, dat is volgens Buemi een mooie bijkomstigheid van het profiel van zijn collega.

“Het is ongelooflijk voor het kampioenschap, voor Toyota, voor iedereen die erbij betrokken is, om zo een naam te hebben die erbij komt”, zei de Zwitser. “Hopelijk kunnen we een mooi succesverhaal schrijven. Dat is uiteindelijk wat telt. Het was goed om te zien dat hij alle aandacht had, maar uiteindelijk willen we winnen op de baan en dat is waar iedereen in het team om geeft.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS