Formule 1

Hoe goed is Daniel Ricciardo met Renault?: "Wordt interessant of hij me een schop onder de kont geeft"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 februari 2019 09:03

Na Carlos Sainz als teammaatje bij Renault in 2018 mag Nico Hülkenberg het dit jaar tegen een nieuwe teamgenoot opnemen. Daniel Ricciardo is overgekomen naar Renault en moet samen met de Duitser het Formule 1-team naar een hoger niveau tillen. Daarmee krijgt Hülkenberg een topcoureur naast zich, waardoor hij in 2019 moet laten zien uit welk Duits hout hij gesneden is.

Nico Hulkenberg Renault F1

“Het wordt interessant om te zien of hij me wel of geen schop tegen de kont geeft”, zei Hulkenberg in de aanloop naar het nieuwe race-seizoen. “Het is fantastisch om een zevenvoudig Grand Prix-winnaar naast je te hebben. Het is zeker een goede vergelijking en echt interessant.”

De Duitser geeft toe dat hij hoopt iets te leren van zijn teamgenoot. “Ik kijk er naar uit om de 'Aussie tongval' te leren”, zei de coureur tijdens een vragenuurtje op Facebook. “Ik heb de basis, we gaan vandaar uit progressie maken. Het wordt nooit saai met Ricciardo, we hebben al heel wat goede lachmomenten gehad.”

Toch kende de Renault-coureur ook een serieuze toon, als hij zegt wat het betekent dat de Honey Badger bij het team gekomen is voor 2019. “Het gaat zeker een persoonlijke uitdaging voor mij worden, om aan hem weerstand te bieden en te zien hoe ik in vergelijking met hem ben”, zei de Hulk tegen ESPN. “Het is belangrijk voor mijn sportieve toekomst, we weten allemaal hoe het team vergelijkingen maakt. Maar je moet relaxt blijven. Ik ben hier en ik wil het best mogelijke voor mijzelf doen, voor mijn carrière. Ik ben me er van bewust dat het lastig is tegen hem, omdat hij snel is, hij is slim, hij heeft alles wat een goede coureur nodig heeft. Ik verstop me niet, maar waarschijnlijk moet ik mijn beste spelletje spelen om hem uit te dagen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS