Formule 1

Hoe gaat Alexander Albon zich manifesteren naast Max Verstappen in Monza?: "Ik gok en hoop dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 september 2019 07:10

De tweede race voor Alexander Albon in dienst van Red Bull wordt verreden op het circuit van Monza. De Formule 1-coureur maakte indruk tijdens zijn debuut voor de hoofdmacht van Red Bull naast Max Verstappen in Spa-Francorchamps. Het Italiaanse ‘Temple of Speed’ is een circuit die niet goed bij het team uit Milton Keynes past. De Britse/Thai stond vorig jaar in de Formule 2 nog op het podium en kan in Italië beschikken over de Spec 4-motor van Red Bull. Het circuit behoort echter niet tot de favorieten van de coureur.

Alexander Albon


“Ik gok en hoop dat er minder aandacht is op donderdag, zodat het wat rustiger voor me is”, zei Albon tegen GP Fans. “Wat betreft de baan, het is eigenlijk geen circuit waar ik graag rij. Toch was ik vorig jaar in staat om hier naar de derde plek in de F2 te vechten en ik zat een tiende van de pole, dus het is geen ramp.”

In België kreeg de Red Bull-coureur nog een gridpenalty vanwege de motorwissel om zijn oren. In Monza hoopt de coureur de limieten van de RB15 op te kunnen zoeken. “In Monza willen we verder bouwen op het werk in Spa en wil ik doorgaan met zo veel mogelijk leren", zei Albon. "Ik denk dat het goed is dat Spa en Monza direct na elkaar zijn, omdat ik na de race op zondag op woensdag in de sim ben gesprongen en alles nog vers in mijn hoofd kan houden voor het weekend."

"Op die manier heb ik geen tijd nodig om de auto opnieuw te begrijpen. Dit weekend kan ik me meer op mijn kwalificatieruns focussen en dat blijft altijd leuk. Vanwege de straf keken we in Spa meer naar de longruns."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS