Formule 1

Hoe gaan de verhoudingen worden bij Ferrari?: "Ik ben de laatste die probeert om spelletjes met hem te spelen"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 5 november 2018 17:11 • Print artikel

Sebastian Vettel krijgt vanaf volgend seizoen gezelschap van de jonge Charles Leclerc. De Monegask wordt gezien als een toekomstig wereldkampioen en menig F1-kenner denkt dat hij tijdens zijn debuut het Vettel moeilijk kan maken. Vettel liet weten dat hij Leclerc een helpende hand gaat bieden.

Vettel laat weten dat de situatie bij Ferrari gaat veranderen: "Charles is Kimi niet, en Kimi is Charles niet. Er gaan zeker dingen veranderen, vertelde de Duitser in een interview met Autosport. “Hij (Leclerc, red.) is nog jong en er zal een hoop omgaan in zijn hoofd. Ik denk dat we als een team moeten werken om zo Ferrari maximaal te helpen. Ik ben er ook zeker van hij dat me wil verslaan, maar ik wil hem ook verslaan. Toch gaan dezelfde regels gelden als met Kimi.”

Ondanks de gezonde concurrentie, wil Vettel zijn toekomstige teamgenoot ook helpen: “Ik ben er mede om Charles een helpende hand te bieden. Ik ben de laatste die probeert om spelletjes met hem te spelen. Ik denk dat dit ook de reden is waarom ik goed met Kimi om kon gaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS