Formule 1

"Hij is echt alle contacten aan het verkloten voor ons" - Olav Mol verdedigt zich na cynisch commentaar op uitvallen Renault

Uitgegeven door Johann Petermann • 16 april 2019 10:07 • Print artikel

Nadat eerder al was uitgekomen dat door het kritische commentaar van Olav Mol, Ziggo Sport geen één-op-één interviews meer mag afnemen met de coureurs van Renault, roept dat vragen op bij zijn collega's, die er meer van willen weten. Tijdens Peptalk van Ziggo Sport leggen Jack van Gelder en Frank Evenblij het vuur aan de schenen bij Mol en vragen ze zich af of de relatie met Renault nog hersteld kan worden.

Olav Mol

"Je moet niet teveel op Renault letten anders praat straks geen Fransman meer met je," begint Van Gelder. Olav Mol nuanceert het ietwat door te stellen dat Ricciardo en Hulkenberg gewoon hun interviews doen na afloop van de race, maar alleen aanvragen voor de één-op-één interviews niet meer goedgekeurd worden. Mol verdedigt zijn kritische toon: "Als er twee auto's van Renault uitvallen in de laatste ronden van de race in Bahrein, hoe moet ik dat dan positief trekken? Abiteboul heeft de hele winter lopen roepen dat Honda heeft gelogen over de data en dat Renault beter is want ze hebben het lek nu boven, maar er zijn al volgens mij vijf stuk gegaan."

Frank Evenblij merkt op dat het niet alleen Renault is waar Mol niks van moet hebben: "Ik heb je nog nooit in je hele leven iets positiefs zeggen over iets wat uit Frankrijk komt. Zelfs Brie komt er niet in! Je bent echt continu negatief over Renault. Vind je het niet jammer? Bijvoorbeeld zo'n Ricciardo daar kan je leuke interviews mee maken," vraagt Evenblij.

Olav Mol antwoordt vervolgens dat Jack Plooij wellicht wél interviews mag afnemen. Of de relatie met Renault herstelt weet Mol niet maar daar interesseert hij zich ook niet voor. Van Gelder zegt dat ze Hulkenberg ook nog willen uitnodigen voor Peptalk waarop Mol zegt dat ze die echt nog wel op de show krijgen. "Hij is echt alle contacten aan het verkloten voor ons", grapt Van Gelder tenslotte.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS