Formule 1

Het zwarte goud van Max Verstappen; de keuze van Max

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 augustus 2019 11:14 • Print artikel

Max Verstappen zal tijdens de Grote Prijs Formule 1 van België in de Ardennen na de zomerstop van de Formule 1 zich opmaken voor het tweede gedeelte van het seizoen. Het 'zwarte goud'; oftewel de banden zijn een enorm belangrijke ingrediënt voor een goed weekend. De Limburger gaat voor pure snelheid en kiest qua bandenstrategie voor de rode band van Pirelli. Tijdens het raceweekend op het ruim zeven kilometer lange Circuit Spa-Francorchamps hebben de teams de beschikking over de C1-, C2- en C3-banden die respectievelijk wit, geel en rood zijn gemarkeerd.

Max Verstappen

Mercedes is samen met Lando Norris (McLaren) het meest conservatief met acht setjes van de zachtste band. Ferrari, Aston Martin Red Bull Racing, Renault en Haas kiezen daarentegen voor de meest agressieve strategie, aangezien ze tien setjes van de softs meenemen. Het restant van de teams en coureurs opteert voor negen sets van de rood-gemarkeerde banden.

Waar de strategie binnen een team nog weleens kan verschillen, is deze ditmaal vrijwel overal gelijk. Alleen bij McLaren en Williams hanteren de coureurs een andere bandenkeuze aan. Carlos Sainz kiest, in tegenstelling tot zijn teamgenoot bij McLaren, voor een extra set van de zachte band, terwijl George Russell bij Williams een extra set van de hardste band prefereert ten opzichte van zijn stalmaat. De Brit is daarmee ook de enige coureur die twee setjes van harde band mee naar de Ardennen neemt.

Overzicht van de bandenselectie voor de GP van België 2019:

Formule 1 2019 Pirelli

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS