Formule 1

"Het zou dan helemaal mooi zijn dat Mercedes en Ferrari met elkaar gaan vechten en Max Verstappen er met de winst vandoor gaat"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 9 juli 2019 14:38 • Print artikel

Als je naar de uitslagen kijkt dan zou je zeggen dat het dit seizoen heel erg makkelijk is voor Mercedes. Maar het is niet altijd zo als het lijkt. In een aantal gevallen was Ferrari sneller dan Mercedes, maar lukte het zo toch niet om de winst te pakken. Max Verstappen brak de hegemonie van Mercedes door te winnen op de Red Bull Ring. Allard Kalff en Kees van de Grint zijn het er beide over eens dat het mooi zou zijn als Ferrari ook eens een race gaat winnen.

Charles Leclerc

Allard Kalff vindt dat Ferrari soms ook gewoon de nodige pech heeft gehad. “In Bahrein bijvoorbeeld, daar was Ferrari veel sneller dan de Mercedes. Die race hadden ze gewoon moeten winnen.”

“Maar ik denk dat het nog niet gaat gebeuren op Silverstone”, zegt Kees van de Grint. “Ik denk dat daar Hamilton weer op het hoogste podium klimt. Maar natuurlijk blijft Ferrari loeren en hopen op een overwinning. En dan zou het helemaal mooi zijn dat Mercedes en Ferrari met elkaar gaan vechten. En Max er met de winst vandoor gaat.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS