Formule 1

Het weerbericht voor de komende dagen met de Formule 1 in de Verenigde Arabische Emiraten

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 november 2019 07:47 • Print artikel

De laatste Grand Prix van het jaar staat op het menu! Max Verstappen en co maken zich op voor de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Abu Dhabi heeft een woestijnklimaat waarbij over het hele jaar erg weinig neerslag valt. Over het hele jaar valt zo'n 57 mm, dat is een heel verschil met ons land, hier valt over het jaar 850 mm. Tussen mei en november valt er vrijwel geen neerslag. De meeste neerslag valt in de maanden februari en maart waarbij op 5 of 6 dagen regen kan vallen. Speciaal voor RaceXpress kijkt professioneel weerman Ed Aldus vooruit op de weersverwachting tijdens het komende GP-weekend in Abu Dhabi.

Yas Marina Circuit Abu Dhabi Formula One

De hoogste temperatuur ooit waargenomen in Abu Dhabi bedraagt 52,8 graden in 2016. In november bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 31,1 graden en de minimum temperatuur komt uit op gemiddeld 18,7 graden. De zon schijnt over de hele maand 286,6 uren. Over het hele jaar schijnt de zon in Abu Dhabi 3462 uur en dat is een heel verschil met Nederland, want hier schijnt de zon ruim 1600 uur.

Vrijdag worden de vrije trainingen verreden. Het is zonovergoten en warm met in de middag een temperatuur van 28 graden. Veel wind staat er niet; de zwakke tot matige wind waait uit het noordoosten.

Zaterdag blijft het tijdens de laatste vrije training en de kwalificatierondes zonnig. Er zou een eenzaam wolkje kunnen voorkomen. Gedurende de dag schijnt de zon 10 uur onafgebroken. Na een nacht met een temperatuur van 20 graden loopt het kwik in de middag weer op naar 28 graden. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind.

Op zondag komt er in Abu Dhabi geen verandering in het standvastige weer. Er is dan ook alleen maar zonneschijn en komt er geen bewolking voor. De zuidoostenwind waait zwak tot matig en 's middags wordt het 28 graden. Er worden zichtwaarden verwacht rond 7 km. /Bron: Weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS