Formule 1

Het weerbericht met Ed Aldus: de weersverwachting voor de Formule 1 Grand Prix in Bahrein

Uitgegeven door Ed Aldus • 26 maart 2019 06:44 • Print artikel

Komend weekend wordt de F1 Grand Prix verreden in Bahrein. De Formule 1 GP vindt plaats op het 5,4 kilometer lange Bahrain International circuit, slechts een paar kilometer van Sakhir Airport. Speciaal voor RaceXpress blikt weerman Ed Aldus vooruit op de weersverwachtingen voor komend raceweekend. Het eiland Bahrein heeft een droog en heet klimaat. Bahrein heeft in het hoogseizoen een zeewatertemperatuur van maar liefst 35 graden, en daarmee is het de hoogste temperatuur van de wereld. Maart is een overgangsmaand naar de hete en droge zomer. De gemiddelde maximumtemperatuur in maart bedraagt 24,7 graden en ís nachts blijft het ook warm met een temperatuur van gemiddeld 17,8 graden. De hoogste temperatuur ooit in maart gemeten bedraagt 38,0 graden. Er valt gedurende de maand slechts 2,0 mm aan regen. De zon speelt daarbij natuurlijk een hoofdrol en schijnt gedurende 239 uur.

Weerbericht van Ed Aldus voor de F1 in Bahrein

Vrijdag worden de eerste vrije trainingen gereden onder prima weersomstandigheden. Het is de hele dag zonnig en het blijft droog. Bij een matige noordenwind loopt de temperatuur op naar 25 graden. De luchtvochtigheid bedraagt in de middag ongeveer 40%.

Zaterdag wordt de laatste vrije training afgewerkt en gaan we op voor de kwalificatierondes. Ook dan blijft het droog en zien we naast zonneschijn enkele wolkenvelden. In de middag wordt het zo'n 26 graden en komt de wind matig uit het oosten, kracht 4. De luchtvochtigheid daalt daarbij naar ongeveer 40%.

Tijdens de Grand Prix op zondag komt er nauwelijks verandering in het heersende weerbeeld. Er is dan ook veel zon en het blijft droog. Er wordt nog wat warmere lucht aangevoerd en daardoor loopt de temperatuur op naar 29 graden. De matige oostenwind waait matig, windkracht 4. Er komen windvlagen voor tot 60 km/u./ Bron: Weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS