Formule 1

Het was niet de eerste aanvaring tussen Max Verstappen en Charles Leclerc: "Snapshot van de toekomst"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 juli 2019 19:12

Afgelopen weekend hadden Max Verstappen en Charles Leclerc een stevig gevecht tijdens de Grand Prix van Oostenrijk om de winst in de wedstrijd. Het gevecht werd beslecht in het voordeel van de Red Bull-coureur en hij mocht naar de hoogste trede van het podium. Het was niet de eerste keer dat het tweetal met elkaar in aanraking kwamen.

Max Verstappen en Charles Leclerc

“De jonge aanstormende gasten gaan wiel-tegen-wiel”, schrijft Will Buxton op de officiële website van de Formule 1. “Een klein gaatje en de aanval wordt ingezet! Je weet hoe het gaat. Contact. Maar dit is niet de 2019 Grand Prix van Oostenrijk. Nee, dit was de 2011 KF3 World Cup! Een top evenement. En het was Verstappen die een goede reden om zich die dag gekrenkt te voelen, het contact van zijn Monegaskische rivaal dwong hem uiteindelijk niet alleen naast de baan, maar ook uit de race. Het was afgelopen zondag niet de eerste keer dat de twee een aanvaring hadden. Het was niet de eerste keer dat ze wiel-aan-wiel gingen. Ik wed dat het ook niet de laatste keer gaat zijn.”

De twee jongens zijn samen opgegroeid en raceten tegen elkaar en er zijn veel jongens van dat jaar uit de KF3 die in de Formule 1 zijn gekomen. “Terwijl de focus op deze twee rijders ligt, die zondag voor de overwinning vochten, moeten we misschien terug gaan naar die eerste woordenwisseling bijna een decennium geleden”, vervolgt Buxton. “Omdat het veld van de World Cup niet alleen uit Verstappen en Leclerc bestond, maar ook uit Alex Albon, Pierre Gasly en Esteban Ocon. Een jaar later zouden Lance Stroll en George Russell ook in dat F3-veld zitten. Iemand kan zeggen dat we op de Red Bull Ring dit weekend een kleine snapshot kregen van de toekomst. De toekomst is nu.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS