Formule 1

Het was al meer dan 450 dagen dat Esteban Ocon niet meer geracet had: "In alle eerlijkheid..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 maart 2020 14:49 • Print artikel

Esteban Ocon moest in AustraliŽ zijn comeback in de Formule 1 gaan krijgen, maar vanwege het coronavirus is zijn terugkeer in de hoogste klasse van de autosport voorlopig uitgesteld. De Fransman, die dit jaar voor Renault rijdt, vertelt hoe hij het nieuws te horen kreeg. "In alle eerlijkheid, ik vond AustraliŽ behoorlijk raar", zegt Ocon in zijn column op de officiŽle Formule 1-site.

Esteban Ocon F1 Renault

"Toen ik op donderdag naar de baan ging, heb ik een mondkapje gedragen", zo kijkt Ocon terug. "Het was al meer dan 450 dagen geleden dat ik voor het laatst naar een raceweekend ging om ook echt te racen. Daarom nam ik alle mogelijke maatregelen om deze race niet te missen. Ik heb de hele tijd voor een comeback getraind en ik wilde zo sterk mogelijk zijn. Het was het beste om zo voorzichtig mogelijk te zijn. Natuurlijk heb je dat niet helemaal in eigen hand, maar ik wilde er zeker van zijn dat ik er alles aan gedaan had."

Ocon onthult dat hij nog half in slaap was toen besloten werd om de race niet door te laten gaan. "Dat nieuws was een behoorlijke shock", vertelt de Fransman. "Ik ging donderdagavond behoorlijk vroeg slapen. Toen ik wakker werd, wilde ik onder de douche gaan en zag ik een heleboel berichten van Cyril Abiteboul en veel andere mensen dat iemand van McLaren positief was getest en dat de race werd afgelast. Het was een grote shock. Ik sliep half, was half wakker en vond het lastig om te beseffen wat er aan de hand was."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS