Formule 1

"Het niveau van de Formule E is hoger dan van de Formule 1!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2019 09:05 • Print artikel

Pascal Wehrlein staat aan de vooravond van zijn debuut in de Formule E. De voormalig Mercedes-protogé debuteert tijdens de ePrix van Marrakesh. Toch doet de coureur in de aanloop naar de race een aantal bijzondere uitspraken. “Ik ben voor mijn eerste Formule E-race enorm gemotiveerd”, zegt de coureur tegen Bild. “Tegelijkertijd ben ik ook een nieuweling in het kampioenschap. Dat betekent dat ik nog het nodige moet leren.” De voormalig DTM-kampioen zegt dat de Formule E zwaarder is dan de Formule 1.

Pascal Wehrlein

“Het niveau van de coureurs is erg hoog, het doorsnee gemiddelde van het rijdersveld is dat dit het sterkste startveld van de hele autosport is”, zo stelt Wehrlein. Wat de coureur daarmee wil zeggen, is dat de top-coureurs in de Formule 1 de beste ter wereld zijn, maar dat er ook betalende coureurs in het veld rond rijden. Dat is niet het geval in de elektrische klasse, waar ze allemaal op een hoog niveau rijden.

“De nauwe stratencircuits zijn uitdagender dan de Formule 1-circuits met grote uitloopstroken”, zegt de Duitser. “Een kleine fout en je hangt in de muur. Als coureur kan men het onderscheid maken, veel meer dan in de Formule 1. Daarom is de Formule E ondertussen de attractiefste klasse in de formule-racerij.”

Toch ziet Wehrlein door het rijden in deze klasse wel een mogelijkheid om terug te keren in de Formule 1. “Ik denk dat je met goede uitslagen in de Formule E, in de toekomst een aanrader voor de koningsklasse kan zijn”, zegt de Duitse coureur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS