Formule 1

“Het lijkt er op dat Daniel Ricciardo gefrustreerd begint te raken dat hij in een Renault zit in plaats van een Red Bull”

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2019 08:22 • Print artikel

Daniel Ricciardo maakte afgelopen winter de overstap van Red Bull Racing naar het Formule 1-team van Renault. waarom de Australische coureur Red Bull verliet blijft een vraagteken. Hij zag geen goede ontwikkeling bij Red Bull gebeuren zo zei hij, maar of de opmars van Max Verstappen hem in zijn keuze beïnvloedde kan goed mogelijk zijn. Inmiddels vecht het F1-team van de energiedrankenfabrikant om de overwinningen, waar Renault de auto niet echt verder weet te ontwikkelen. Volgens Racing Point-teammanager Andy Stevenson loopt de Australiër dan ook over van frustratie.

Daniel Ricciardo Formula 1

“Het lijkt er op dat Daniel Ricciardo gefrustreerd begint te raken dat hij in een Renault zit in plaats van een Red Bull”, zei Stevenson tegen Auto Motor und Sport, over het moment in de kwalificatie van Hongarije waar de Aussie Serio Perez in de warm-up lap probeerde te passeren. In Monaco waren er volgens de Racing Point-manager daarover afspraken gemaakt.

“Er was een discussie tussen de coureurs en de FIA en dat is waarom het gentleman-agreement werd gemaakt”, aldus Stevenson. In de race was er opnieuw frustratie bij Ricciardo toen hij zijn middelvinger opstak naar Kevin Magnussen. Over de boordradio reageerde de Renault-coureur met diverse krachttermen aan het adres van de Deen van het Haas F1 Team. Ook ex-F1-coureur Christian Danner denkt dat zowel Ricciardo als Nico Hulkenberg met frustraties rondlopen. “Ze zijn gevangenen van hun eigen auto”, zegt de Duitser tegen RTL.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS