Formule 1

Het lachen vergaat de doorgaans goedlachse Daniel Ricciardo na P12 en P18 in Singapore

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 september 2022 21:00 • Print artikel

Het zit Daniel Ricciardo niet mee. Een paar weken geleden kreeg de doorgaans goedlachse AustraliŰr te horen dat hij aan het einde van het seizoen zijn stoeltje bij het team van McLaren moet afstaan aan zijn landgenoot Oscar Piastri. Tijdens de eerste twee vrije trainingen voor de Grote Prijs van Singapore kwam Ricciardo terecht op de twaalfde en achttiende positie, niet om over naar huis te schrijven.

Daniel Ricciardo

Na een afwezigheid van drie jaar is het Formule 1-circus eindelijk terug in Singapore. Ook Ricciardo is daar blij mee: ôSingapore, het is fijn om terug te zijn."

In Singapore is het warm, heel warm. Ook is het vochtig, heel vochtig. De coureurs zijn al weken lang bezig om zijn zo goed mogelijk voor te bereiden op deze race. Ricciardo is daarop geen uitzondering, maar toch blijft het erg zwaar: "Het is natuurlijk heet, maar het voelde niet al te goed vandaag, en ik had het gevoel dat ik de dag goed doorkwam. Het is alweer een tijdje geleden dat we hier waren en we hebben vanavond wat werk te doen. We zijn duidelijk vrij traag en hebben het behoorlijk moeilijk, vooral vanavond. We hebben dus wat werk voor de boeg. We zullen proberen het beste te maken van wat we hebben, maar het was zeker een lastige middagsessie. We zullen zien wat er morgen gebeurt, het is nu moeilijk om te weten, maar ik denk dat we zeker veranderingen aan de auto zullen aanbrengen, proberen er wat meer comfort en snelheid in te vinden en van daaruit verder te gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS