Formule 1

Het is tijd om te oogsten! Max Verstappen: "Ik ben nog jong en toen ik begon was ik nog jonger"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 maart 2020 14:24 • Print artikel

Max Verstappen rijdt maar met een doel in de Formule 1 en dat is zichzelf op een dag tot wereldkampioen te kronen. Het liefste doet de Nederlander dat met Red Bull, zijn huidige team. Wanneer de jonge Nederlander terugkijkt is hij dan ook vooral tevreden over zijn prestaties tot nu toe, maar het mag duidelijk zijn dat hij meer wil.“Ik heb een fantastische tijd bij het team”, zegt Verstappen in een promotiefilm van Mobil 1. “Iedereen is erg gemotiveerd, ik voel me thuis bij het team en dat is belangrijk. Als coureur, het mag duidelijk zijn, wil je kampioenschappen winnen en als een team werken we erg hard richting dat doel.”

Dat Sebastian Vettel met Red Bull vier wereldtitels won, geeft de Nederlander vertrouwen. “Ze hebben het in het verleden gedaan en ik geloof in het team dat ze terug kunnen keren naar die status”, reageert de 22-jarige. “En ons nieuwe partnerschap met Honda. We hebben pas een jaar met ze gehad en ik denk dat het alleen maar beter wordt. Het winnen van het kampioenschap, dat zou een succesvol jaar zijn.”

Red Bull Max Verstappen F1

De Red Bull-coureur werd afgelopen jaar derde achter de twee Mercedes F1-piloten. Max kijkt dan ook tevreden terug. “In zijn algemeenheid de consistentie van het seizoen, we hebben geen fouten gemaakt”, legt de Limburger zijn tevredenheid uit. “We maximaliseerden het resultaat, wanneer we niet in de positie waren om voor het kampioenschap te vechten. We hebben op het podium gestaan, hadden goede pitstops, maakten de juiste beslissingen, dat maakt 2019 het beste seizoen van allemaal die ik tot nu toe gehad heb.”

Inmiddels rijdt de F1-coureur alweer vijf jaar in de Formule 1 en samen met Red Bull hoopt hij het maximale te halen: wereldkampioen. “Ik ben nog jong en toen ik begon was ik nog jonger”, vertelt Verstappen. “Ik had niet veel ervaring toen en ik heb daarna op een natuurlijke leercurve gezeten. Je leert van je fouten, je hebt goede races en ik ben blij met de uitkomst tot nu toe. En nu is het tijd om voor het kampioenschap te gaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS