Formule 1

"Het is iets om je voor te schamen! Om vier jaar van een coureur als Fernando Alonso te verspillen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 februari 2019 09:21 • Print artikel

Jo Ramirez werkte in het verleden als teamcoördinator bij McLaren. Als medewerker maakte hij de grote rivaliteit tussen Ayrton Senna en Alain Prost bij het team mee. Ondanks dat de Mexicaan al lang en breed met pensioen is, draagt hij het team uit Woking nog steeds een warm hart toe. Ramirez ziet McLaren de laatste jaren stoeien met de competitiviteit van de auto, maar hoopt dat het Formule 1-team haar geduld behoudt.

Fernando Alonso F1

“De auto is waarschijnlijk beter dan vorig jaar, alhoewel als je er over denkt, dat moet niet moeilijk zijn”, zei de Mexicaan tegen het Spaanse AS Sport. “Het is een nieuw project, twee of drie jaar minimaal, om weer te beginnen met podiums te pakken. Dus hopen we dat iedereen het geduld heeft, wat ze niet met Honda hadden.”

Ramirez heeft daar een punt te pakken, want McLaren en de Japanse motorenfabrikant gingen na drie ongelukkige jaren uit elkaar. Daarna met Toro Rosso lijkt Honda bij de motorenfabrikant de weg naar boven gevonden te hebben, gezien de eerste wintertest in Barcelona. “Ja, dit jaar had het kunnen gaan werken”, geeft de voormalig teamcoördinator toe. “Maar Honda had vijf jaar nodig en de relatie ging verloren. Het is iets om je voor te schamen: om vier jaar van een coureur als Fernando Alonso te verspillen, en niemand had dat verwacht na de fantastische jaren die we in de tachtiger jaren hadden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS